Συνταγές της Γιαγιάς

Υλικά:

- 100 γραμμάρια μαγιά
- 115 γάλα συμπυκνωμένο διαλυμένο σε νερό
- 1 και 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια βούτυρο
- 8 αυγά
- 1/2 κουταλάκι μαχλέπι
- 1 και 1/2 κουταλάκι μαστίχα
- σοκολάτα σε σκόνη
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 1 κρόκο αυγού


Εκτέλεση:

1) Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα , διαλύουμε σε ένα μπωλ τη μαγιά και ανακατεύουμε μαζί με 5 κουταλιές αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
2) Ανακατεύουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, 250 γραμμάρια βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το μαχλέπι και τη μισή μαστίχα.
3) Αδειάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο μπωλ με τη ζύμη και προσθέτουμε όλο το μείγμα των υλικών.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και μαλακή.
4) Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
5) Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο στρόγγυλο ταψί και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα στους 180 βαθμους για 1 ώρα περίπου.
6) Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σχεδιάζουμε στο κέντρο με τη σκόνη σοκολάτας τη χρονολογία!

Και η Βασιλόπιτά μας είναι έτοιμη, καλή σας επιτυχία!!!
Ευχές για μια τυχερή, δημιουργική και χαρούμενη νέα χρονιά!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ