Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά

- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέκιν
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- Κρέμα-σαντιγύ
- 1 μόρφατ
- μισή κούπα άχνη


Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά (μέχρι το κακάο) με το μίξερ και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 30’ περίπου. Μετά αφού ψηθεί το κόβουμε στα δύο. Ετοιμάζουμε την κρέμα μας: χτυπάμε με το μίξερ τη μόρφατ και τη ζάχαρη άχνη. Στρώνουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι κάτω-κάτω με τη σκληρή μεριά να είναι από έξω. Ρίχνουμε από πάνω κρέμα-σαντιγύ και μετά το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι με την σκληρή μεριά προς τα κάτω. Κατόπιν,ρίχνουμε ακόμα μία στρώση γέμισης και για το στόλισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε είτε κομμάτι σοκολάτας είτε κουβερτούρα είτε φρούτα είτε τρούφα χρωματιστή και μαύρη.(φαντασία να υπάρχει).


Καλή σας επιτυχία !!


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ