Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κιλό κιμά ανάμικτο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

- 2 σκελίδες σκόρδο 
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 κρόκο αυγού
-  1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
 αλάτι και πιπέρι 


Εκτέλεση:

- Αρχικά, μαλακώνουμε λίγο τον κιμά με το χέρι μας. Χρησιμοποιούμε πάντα γάντια.

- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον κρόκο από το αυγό, τη φρυγανιά το ξύδι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μας.

- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ζυμώνουμε μέχρι να πάνε παντού τα μπαχαρικά.

- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο με λίγο νεράκι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη ή στο φούρνο της ξυλόσομπάς μας με ένα ταψί σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα τουλάχιστον. 

- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή μακαρόνια ή ρυζάκι ή και σκέτα στο μπουφέ μας.

- Μπορούμε να τα ψήσουμε μαζί με πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτοντας στις πατάτες αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και λίγη μουστάρδα. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι και τα ψήνουμε στο φούρνο μαζί για 1 ώρα τουλάχιστον στους 250 βαθμούς.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ