Υλικά:
- 8 μοσχαρίσια φιλετάκια μικρά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα φιλετάκια και τα στραγγίζουμε.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και κατόπιν, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα φιλετάκια.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον τοματοπολτό, το σκόρδο, το νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Έτσι, το φιλέτο μας θα μαλακώσει και θα γίνει όνειρο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν μείνει με τη σάλτσα του. Τότε προσθέτουμε τη ρίγανη και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας.