- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1/2 φακελάκι μπέικιν
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα ή βερίκοκο
Εκτέλεση:
- Σε μια μικρή λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και να ζυμώνουμε με το χέρι μας. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και αφράτη όχι πολύ σφιχτή.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε λίγη λίγη τη ζύμη μας στο ταψάκι σε σχήμα τάρτας (όχι πολύ χοντρή στρώση) και αφήνουμε λίγη ζύμη για τη διακόσμηση στο τέλος.
- Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα που θα επιλέξουμε.
- Με τη ζύμη που αφήσαμε πλάθουμε σε μπαστουνάκια και φτιάχνουμε ένα σχέδιο πάνω από τη μαρμελάδα που απλώσαμε πριν.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά.