(για 25 περίπου cookies)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φυστικοβούτυρο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Αρχικά χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
- Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας και μόλις ανακατευτούν καλα τα υλικά μας προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε καλά και έπειτα με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο από τη ζύμη μας και την ακουμπάμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα από κάτω.
- Τοποθετούμε τα cookies με μία απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά (θα πάρουν λίγο χρώμα).
- Προσοχή τα cookies θα είναι πολύ μαλακά μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο μετά καθώς κρυώνουν θα γίνουν πιο σκληρά.
- Προσοχή τα cookies θα είναι πολύ μαλακά μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο μετά καθώς κρυώνουν θα γίνουν πιο σκληρά.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο περιμένουμε να κρυώσουν και έπειτα, προσεκτικά τα αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα κουτί.