Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
- 1 lt γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- 1/2 σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση:
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα και διαλύουμε σε αυτό τη σκόνη άνθος αραβοσίτου.
- Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα.
- Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το ρύζι (ωμό αφού το έχουμε πλύνει λίγο) και τη ζάχαρη.
- Το ρύζι μας πρέπει να βράσει μέσα στο γάλα, χρησιμοποιούμε το γάλα αντί για νερό.
- Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι ρίχνουμε το γάλα που έχουμε διαλύσει σε αυτό τη σκόνη άνθος αραβοσίτου και την σοκολάτα.
- Όταν πάρει δύο βράσεις και αρχίσει να πήζει, το ρυζόγαλο είναι έτοιμο να μπει στα κουπάκια.