- 2 και 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 3 με 4 σταγόνες λικέρ ρόδι ή ότι άλλο μας αρέσει
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα και βουτυρώνουμε μία στενόμακρη φόρμα για κέικ ή μια στρόγγυλη φόρμα. Αν θέλουμε μπορούμε τη μισή ζύμη να τη βάλουμε σε μια μικρή φόρμα και την άλλη μισή σε μικρά ατομικά φορμάκια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο καλά και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρh και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι σιγά σιγά.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
- Τέλος, προσθέτουμε το κακάο και τα ψιλοκομμένα μπισκότα σοκολάτας και χτυπάμε με το μίξερ για 3 ακόμη λεπτά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ πριν σβήσουμε το φούρνο.
- Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και κατόπιν το ξεφορμάρουμε.
- 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 3 με 4 σταγόνες λικέρ ρόδι ή ότι άλλο μας αρέσει
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα και βουτυρώνουμε μία στενόμακρη φόρμα για κέικ ή μια στρόγγυλη φόρμα. Αν θέλουμε μπορούμε τη μισή ζύμη να τη βάλουμε σε μια μικρή φόρμα και την άλλη μισή σε μικρά ατομικά φορμάκια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο καλά και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρh και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι σιγά σιγά.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
- Τέλος, προσθέτουμε το κακάο και τα ψιλοκομμένα μπισκότα σοκολάτας και χτυπάμε με το μίξερ για 3 ακόμη λεπτά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ πριν σβήσουμε το φούρνο.
- Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και κατόπιν το ξεφορμάρουμε.

