Η βασική συνταγή για ένα αφράτο παντεσπάνι βανίλιας για τούρτες και για άλλα γλυκά!
Υλικά:
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή.
- Βουτυρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (πρέπει να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).
- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι μας το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα, το ξεφορμάρουμε.
- Μόλις κρυώσει εντελώς το κόβουμε είτε σε δύο κομμάτια είτε σε τρία ανάλογα με το γλυκό που θέλουμε να φτιάξουμε.