Η βασική συνταγή για παντεσπάνι σοκολάτας!!
Υλικά:
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- προαιρετικά για γλυκά όπως τιραμισού 1 κουταλιά καφέ εσπρέσο ή νεσκαφέ
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 15' περίπου και μετά το ξεφορμάρουμε.
- Μόλις κρυώσει εντελώς το ξεφορμάρουμε. και το κόβουμε σε δύο ή σε τρία κομμάτια αναλόγως με το γλυκό που θέλουμε να φτιάξουμε.