Συνταγές της Γιαγιάς




Η βασική συνταγή για παντεσπάνι σοκολάτας!!
Υλικά:

- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- προαιρετικά για γλυκά όπως τιραμισού 1 κουταλιά καφέ εσπρέσο ή νεσκαφέ



Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή. 


- Απλώνουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη φόρμα.

- Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα.


- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 15' περίπου και μετά το ξεφορμάρουμε.

- Μόλις κρυώσει εντελώς το ξεφορμάρουμε. και το κόβουμε σε δύο ή σε τρία κομμάτια αναλόγως με το γλυκό που θέλουμε να φτιάξουμε.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ