Υλικά:
(για 40 κομμάτια περίπου)
- 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 2 βανίλιες
- αλεύρι όσο πάρει
- μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή μερέντα για να γεμίσουμε τα κουλουράκια μας
- μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή μερέντα για να γεμίσουμε τα κουλουράκια μας
Εκτέλεση:
- Στύβουμε 2 πορτοκάλια και διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό. Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και όλα αυτά μαζί τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες. Ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι μέσα στο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας παίρνουμε λίγο λίγο την ανοίγουμε και με ένα κουπ ατ σε σχήμα καρδιά ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα σχεδιάκια.
- Τοποθετούμε τις καρδούλες σε ταψιά που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κουλουράκια μας.
- Αφού ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα παίρνουμε ένα ένα τα κουλουράκια βάζουμε από τη μέσα μεριά λίγη μαρμελάδα στη μέση και κλείνουμε με ένα άλλο κουλουράκι.