Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1/2 αρνίσιο μπούτι
- 1 κεφάλι από αρνί ή ακόμη 1/2 μπούτι
- 4 κλωναράκια δεντρολίβανο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 15 πατάτες μικρές
- αρκετή ρίγανη


Εκτέλεση:

- Πλένουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε. Τις τοποθετούμε ολόκληρες στη γάστρα περιμετρικά.


- Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Το τοποθετούμε στη γάστρα στο κέντρο προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.


- Προσθέτουμε τα κλωναράκια από το δεντρολίβανο και τυλίγουμε το αρνί μαζί με 3 από αυτά σε αλουμινόχαρτο. Το τέταρτο κλωναράκι το αφήνουμε έξω για τις πατάτες.


- Ψήνουμε στο φούρνο στους 150-180 βαθμούς για 4 ώρες περίπου.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ