Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

για το παντεσπάνι:



- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ 
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο

για τη μους σοκολάτας μπανάνας:

- 200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη
- 100 γραμμάρια γάλα φρέσκο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για γλυκά
- 2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες

επιπλέον:

- 1/2 ποτηράκι λικέρ
- 1 φακελάκι σαντιγί
- μαρμελάδα  φράουλας ή κεράσι
- τριμμένη μαύρη σοκολάτα


Εκτέλεση:

για το παντεσπάνι:

-  Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ. Η ζύμη μας θα είναι υγρή.


- Βάζουμε τη ζύμη μας σε βουτυρωμένη φόρμα σιλικόνης για κέικ σε σχήμα καρδιάς περίπου 24 εκατοστών (ή σε άλλη φόρμα σε σχήμα καρδιάς).


- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και έπειτα, αφού το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε δύο  κομμάτια.



για τη μους σοκολάτας μπανάνας:

- Κομματιάζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.


- Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει το προσθέτουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.




- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.



- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε λίγη λίγη μέσα στη σοκολάτα. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι από πάνω προς τα κάτω και απαλές.





Συναρμολόγηση:

- Στρώνουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια βάση για τούρτα και το ραντίζουμε με το λικέρ.


- Στρώνουμε μία χοντρή στρώση από τη μους σοκολάτας-μπανάνας και έπειτα βάζουμε και το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι. Το ραντίζουμε με λικέρ.




- Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο φάκελο και την απλώνουμε σε όλην την τούρτα.


- Περιμετρικά της τούρτας χρησιμοποιώντας ένα κορνέ φτιάχνουμε σχεδιάκια και στη μέση απλώνουμε τη μαρμελάδα.

- Στολίζουμε τα πλαϊνά της τούρτας με τρίμματα σοκολάτας ή κομμάτια σοκολάτας.



Συμβουλή!!

Αν σας περισσέψει μους μπορείτε να την απολαύσετε και σκέτη με τον αγαπημένο σας είτε το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου είτε το επόμενο βάζοντας μέσα κομμάτια μπανάνας και γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ