Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 10 ντομάτες μέτριες ή 10 κόκκινες πιπεριές
- 10 μεσαίες πιπεριές
- 1/2 ματσάκι μαιντανό 
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι άσπρο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο



Εκτέλεση:

- Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και το ρύζι. 

- Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και πιπεριές που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.

- Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο ταψί.

-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε πολύ καλά.






- Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. 



- Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.


-Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές.  



- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ταψί μαζί με 3 κούπες νερό.

-Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Συμβουλή:

Μπορούμε να κρατήσουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες για να φτιάξουμε σάλτσα ντομάτας και είτε να τη χρησιμοποιήσουμε για τα γεμιστά μας είτε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για επόμενη χρήση!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ