Συνταγές της Γιαγιάς


Η συνταγή είναι της φίλης μας Έλσας Παύλου...Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά:

- 1 τσουρέκι κομμένο σε κομμάτια
- βούτυρο
- τριμμένη μαστίχα
- μαχλέπι, κουκαλέ
- 1 σαντιγί

για το σιρόπι:

- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό

για την κρέμα:

- 3 αυγά
-  4 κούπες γάλα
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες

Εκτέλεση:

- Απλώνουμε τα κομμάτια από το τσουρέκι σε ένα πυρέξ.

- Μέσα σε λίγο βούτυρο βάζουμε την τριμμένη μαστίχα, το μαχλέπι και το κουκαλέ και περιχύνουμε το τσουρέκι.

- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

- Όσο ψήνεται το τσουρέκι μας βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5΄περίπου.

- Μόλις βγάζουμε το ψημένο τσουρέκι το σιροπιάζουμε αμέσως.

- Κατόπιν, ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.

- Μετά προσθέτουμε τη μία κούπα γάλα σιγά- σιγά στην οποία έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ και χτυπάμε πάλι.

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, με τη ζάχαρη και λίγη τριμμένη μαστίχα για να ζεσταθούν.

- Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το μείγμα από το μίξερ στην κατσαρόλα με μια κουτάλα σιγά σιγά και στο τέλος προσθέτουμε και τη μαστίχα.

- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

- Φτιάχνουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο φακελάκι και στρώνουμε πάνω από την κρέμα.

- Για το τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ψημένο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ