Η συνταγή είναι της φίλης μας Έλσας Παύλου...Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
- 1 τσουρέκι κομμένο σε κομμάτια
- βούτυρο
- τριμμένη μαστίχα
- μαχλέπι, κουκαλέ
- 1 σαντιγί
- 1 σαντιγί
για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
για την κρέμα:
- 3 αυγά
- 4 κούπες γάλα
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε τα κομμάτια από το τσουρέκι σε ένα πυρέξ.
- Μέσα σε λίγο βούτυρο βάζουμε την τριμμένη μαστίχα, το μαχλέπι και το κουκαλέ και περιχύνουμε το τσουρέκι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
- Όσο ψήνεται το τσουρέκι μας βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5΄περίπου.
- Μόλις βγάζουμε το ψημένο τσουρέκι το σιροπιάζουμε αμέσως.
- Κατόπιν, ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
- Μετά προσθέτουμε τη μία κούπα γάλα σιγά- σιγά στην οποία έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ και χτυπάμε πάλι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, με τη ζάχαρη και λίγη τριμμένη μαστίχα για να ζεσταθούν.
- Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το μείγμα από το μίξερ στην κατσαρόλα με μια κουτάλα σιγά σιγά και στο τέλος προσθέτουμε και τη μαστίχα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο φακελάκι και στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
- Για το τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ψημένο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε.
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
για την κρέμα:
- 3 αυγά
- 4 κούπες γάλα
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε τα κομμάτια από το τσουρέκι σε ένα πυρέξ.
- Μέσα σε λίγο βούτυρο βάζουμε την τριμμένη μαστίχα, το μαχλέπι και το κουκαλέ και περιχύνουμε το τσουρέκι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
- Όσο ψήνεται το τσουρέκι μας βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5΄περίπου.
- Μόλις βγάζουμε το ψημένο τσουρέκι το σιροπιάζουμε αμέσως.
- Κατόπιν, ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
- Μετά προσθέτουμε τη μία κούπα γάλα σιγά- σιγά στην οποία έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ και χτυπάμε πάλι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, με τη ζάχαρη και λίγη τριμμένη μαστίχα για να ζεσταθούν.
- Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το μείγμα από το μίξερ στην κατσαρόλα με μια κουτάλα σιγά σιγά και στο τέλος προσθέτουμε και τη μαστίχα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο φακελάκι και στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
- Για το τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ψημένο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε.