Συνταγές της Γιαγιάς



 Ένα ιδιαίτερα αγαπημένο φαγητό...

Υλικά:

1 κουνέλι
- 1 κιλό κρεμμύδια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- 1 ματσακι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης


Εκτέλεση:

- Πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια.

- Το αφήνουμε να στραγγίσει και μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.


- Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το αχνίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για μερικά λεπτά.

- Έπειτα, κόβουμε τα κρεμμύδια (όχι ψιλοκομμένα) και τα αχνίζουμε και αυτά στην ίδια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.


- Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το κρασί, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης και  το νερό στην κατσαρόλα.

- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας σε σιγανή φωτιά να ψηθεί για 1 ώρα τουλάχιστον. 

- Όσο πιο αργά ψήνεται το φαγητό μας τόσο πιο νόστιμο γίνεται.
 

Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό "Στείλε τη συνταγή σου"


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ