Σας περίσσεψαν κουραμπιέδες και δεν ξέρετε τι να τους κάνετε; Έχουμε τη λύση για νόστιμα τρουφάκια από κουραμπιέδες..!!
Υλικά:
Υλικά:
- 10 κομμάτια κουραμπιέδες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
- λίγη τριμμένη κουβερτούρα (1-2 κουταλιές της σούπας)
για το πασπάλισμα:
- ινδοκάρυδο απλό ή χρωματισμένο αν μας έχει περισσέψει από τα πεντανόστιμα τρουφάκια
- ινδοκάρυδο απλό ή χρωματισμένο αν μας έχει περισσέψει από τα πεντανόστιμα τρουφάκια
- τρούφα χρωματιστή
- τρούφα μαύρη
Εκτέλεση:
- Θρυμματίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
- Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό την τριμμένη κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα των κουραμπιέδων με το ινδοκάρυδο, το βούτυρο με την κουβερτούρα (λιωμένα και τα δύο) και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Αν η ζύμη δεν πλάθεται και είναι πολύ υγρή προσθέτουμε λίγο ινδοκάρυδο ακόμα, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα.
- Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να παγώσουν και κατόπιν, σερβίρουμε.