Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 5 μπριζόλες χοιρινές
- 10 μεσαίες πατάτες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

για τη σάλτσα πάπρικας:

- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- λίγο νερό



Εκτέλεση:

- Πλένουμε πολύ καλά τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

- Πλένουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

- Στρώνουμε στη γάστρα πρώτα τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.


- Πάνω από τις πατάτες βάζουμε τις μπριζόλες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αν έχουμε μείγμα μυρωδικών για τις μπριζόλες μπορούμε να το βάλουμε και αυτό.


- Σε ένα μικρό ποτηράκι ή σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και την πάπρικα.

- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και κατόπιν, περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες.



- Κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε στους 250 βαθμούς με αέρα. Μετά το πρώτο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα το φαγητό μας για άλλα 15 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ