Συνταγές της Γιαγιάς



Η συνταγή είναι της φίλης Έλσας Παύλου...Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά:

- 2 και 1/2 μισό φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια τριμμένα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 του τσαγιού φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 κουταλιές ρούμι
- λίγο κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι:

- 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 2 κουταλιές ρούμι

για το γλάσο:

- 1 κουβερτούρα ολόκληρη
- 8 με 10 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση:

- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά σε μια λεκανίτσα.

- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το παξιμάδι, το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά μας.

- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά.

- Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά )μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).

- Αν θέλουμε στο μείγμα μας πριν το ψήσουμε προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας.

- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 7 με 8 λεπτά και προς το τέλος προσθέτουμε το ρούμι.

- Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα (και κρυώσει λίγο) ρίχνουμε το σιρόπι (ζεστό) σιγά σιγά για να μην κάτσει κάτω.

- Ετοιμάζουμε το γλάσο μας: λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.

- Μόλις κρυώσει το γλυκό βάζουμε από πάνω το γλάσο (ζεστό) και στολίζουμε με ολόκληρα καρύδια αν θέλουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ