Η συνταγή είναι της φίλης Έλσας Παύλου...Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
- 2 και 1/2 μισό φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια τριμμένα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 του τσαγιού φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 κουταλιές ρούμι
- λίγο κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 2 κουταλιές ρούμι
για το γλάσο:
- 1 κουβερτούρα ολόκληρη
- 8 με 10 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά σε μια λεκανίτσα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το παξιμάδι, το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά μας.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά.
- Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά )μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).
- Αν θέλουμε στο μείγμα μας πριν το ψήσουμε προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 7 με 8 λεπτά και προς το τέλος προσθέτουμε το ρούμι.
- Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα (και κρυώσει λίγο) ρίχνουμε το σιρόπι (ζεστό) σιγά σιγά για να μην κάτσει κάτω.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο μας: λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις κρυώσει το γλυκό βάζουμε από πάνω το γλάσο (ζεστό) και στολίζουμε με ολόκληρα καρύδια αν θέλουμε.