Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 5 μπριζόλες χοιρινές
- λευκό πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο

για τη σάλτσα βουτύρου θα χρειαστούμε:

- 4 με 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό ενός λεμονιού
- λίγο λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο



Εκτέλεση:

- Πλένουμε τις μπριζόλες προσθέτουμε αλάτι, λευκό και μαύρο πιπέρι, ρίγανη, το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια γάστρα. 

- Προσθέτουμε πολύ λίγο ακόμη ελαιόλαδο στη γάστρα.

 - Ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

- Μόλις είναι έτοιμες οι μπριζόλες μας ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.

- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

- Έπειτα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει μέχρι να δέσει καλά.

- Μόλις είναι έτοιμη και η σάλτσα μας είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τις μυρωδάτες μπριζόλες μας.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ