- 5 μπριζόλες χοιρινές
- λευκό πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
για τη σάλτσα βουτύρου θα χρειαστούμε:
- 4 με 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό ενός λεμονιού
- λίγο λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις μπριζόλες προσθέτουμε αλάτι, λευκό και μαύρο πιπέρι, ρίγανη, το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια γάστρα.
- Προσθέτουμε πολύ λίγο ακόμη ελαιόλαδο στη γάστρα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Μόλις είναι έτοιμες οι μπριζόλες μας ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Έπειτα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει μέχρι να δέσει καλά.
- Μόλις είναι έτοιμη και η σάλτσα μας είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τις μυρωδάτες μπριζόλες μας.