Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 500 γραμμάρια κουβερτούρα
- 350 γραμμάρια χρωματιστά καραμελάκια
- 100 γραμμάρια καρύδια (γίνονται νόστιμα και χωρίς καρύδια)
- 5 με 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή αποξηραμένα βερίκοκα 
- 1 κουταλιά βούτυρο


Εκτέλεση:

- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι.


- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας και δοκιμάζουμε με τα χείλια μας τη σοκολάτα. Πρέπει να είναι χλιαρή στα χείλια μας για να συνεχίσουμε τα σοκολατάκια μας.

- Σπάμε τα καρύδια με τα χέρια μας ή τα περνάμε στο μούλτι αλλά δεν τα κάνουμε πολύ μικρά και ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας.

- Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα smarties, τα κομματάκια από καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα.

- Προσθέτουμε τη λιωμένη ζεστή κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Θέλουμε να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

- Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα μας και τοποθετούμε σε ένα δίσκο που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.

- Μόλις τελειώσει το μείγμα μας τοποθετούμε τους δίσκους που χρησιμοποιήσαμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να παγώσουν καλά.

- Αφού παγώσουν τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Διατηρούνται και στο ψυγείο.



Αφήστε το σχόλιο σας εδώ