Υλικά:
- 1500 ml γάλα φρέσκο
- 1 φακελάκι κρέμα κάστερ πάουντερ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 πακέτα σφολιατίνες (400 γραμμάρια περίπου)
- 2 φακελάκια σαντιγί
- 2 φακελάκια σαντιγί
- γάλα για τη σαντιγί όσο γράφει στις οδηγίες του πακέτου
Εκτέλεση:
- Σε ένα ορθογώνιο τάπερ στρώνουμε τις σφολιατίνες τη μία δίπλα στην άλλη μέχρι να καλύψουμε όλην την επιφάνειά του.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1200 ml γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν, ενώ παράλληλα διαλύουμε στα υπόλοιπα 300 ml γάλα την κρέμα κάστερ πάουντερ.
- Χτυπάμε με το σύρμα για να διαλυθεί καλά η σκόνη και κατόπιν ρίχνουμε στο γάλα που βράζει με τη ζάχαρη το μείγμα μας.
- Όσο βράζει ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει μόλις πυκτώσει η κρέμα μας είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τις σφολιατίνες. Δημιουργούμε μία στρώση κρέμας και την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη.
- Πάνω από την κρέμα βάζουμε μία μία τις σφολιατίνες και καλύπτουμε όλην την επιφάνεια. Αφήνουμε λίγα κομμάτια για το στόλισμα στο τέλος.
- Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τις σφολιατίνες και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου αρχικά και κατόπιν στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Έχουμε χτυπήσει τη σαντιγί με το γάλα και την έχουμε βάλει στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό και τη σαντιγί από το ψυγείο δουλεύουμε λίγο με μια σπάτουλα τη σαντιγί να αφρατέψει και κατόπιν τη στρώνουμε πάνω στο γλυκό.
- Για το τέλος, σπάμε μερικές σφολιατίνες με τα χέρια μας, τις κάνουμε θρύψαλα και γαρνίρουμε πάνω από τη σαντιγί το γλυκό μας.