Υλικά:
- 1/2 λάχανο
- 3 πιπεριές κόκκινες
- 3 καρότα
- αλάτι
- 1 χούφτα σπιτικά κρουτόν (για μία σαλάτα)
για τη βινεγκρέτ:
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 3 με 4 σταγόνες λικέρ ρόδι για το χρώμα της σάλτσας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Περνάμε από τον τρίφτη αφού πλένουμε το λάχανο, τις πιπεριές και τα καρότα.
- Τοποθετούμε την ποσότητα της σαλάτας που θέλουμε σε ένα μπολ ή μία σαλατιέρα και την υπόλοιπη την φυλάσσουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι μέχρι να δέσουν καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη βινεγκρέτ προσθέτουμε τα κρουτόν και λίγο αλατάκι και απολαμβάνουμε.