Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

για τον κιμά:

- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο μαιντανό
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σχεδόν παξιμάδι
- λίγο ξύδι
- 2 κουταλιές γάλα

για τη σάλτσα:

- 2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας αραιωμένα με λίγο νεράκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- λίγο μαιντανό προαιρετικά
- 2 πράσινες πιπεριές
- 3 πιπεριές κόκκινες
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά μικρή
- πιπέρι, λίγο αλάτι, ρίγανη
- ελάχιστη ζάχαρη


Εκτέλεση:

- Ζυμώνουμε τα υλικά για τον κιμά και τον αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

- Βάζουμε το λάδι να κάψει και ετοιμάζουμε δίπλα ένα πιάτο με αλεύρι για το τηγάνισμα.

- Βουτάμε τους κεφτέδες μέσα στο αλεύρι και τους αλευρώνουμε καλά.

- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και όσους βγάζουμε τους ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το πολύ λάδι από το χαρτί.

- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει.

- Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να μαυρίσουν και κατόπιν ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.

- Προσθέτουμε αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη και το μαιντανό ψιιλοκομμένο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.

- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες και είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε με συνοδεία από ρυζάκι ή πουρέ πατάτας.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ