Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 3 κούπες αλεύρι
- 1 μπέκιν
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. βιτάμ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι



Εκτέλεση:

- Ρίχνουμε τα υλικά όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά. 

- Κατόπιν ελέγχουμε αν τη ζύμη μας και αν είναι πολύ υγρή ρίχνουμε λίγο ακόμα αλέυρι (μισή κούπα) και ξαναχτυπάμε το μείγμα μας. Αν η ζύμη είναι ακόμα νερουλή ρίχνουμε ακόμα μισή κούπα αλεύρι.

- Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε χάρτινα φορμάκια ψησίματος ή σε αλουμινένια αφού τα βουτυρώσουμε πρώτα.


- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40'. Ελέγχουμε με ξυλάκι για σουβλάκι ή με οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ