Υλικά:
- 8 κούπες νερό
- 500 γραμμάρια νισεστέ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα άσπρα
- 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα άσπρα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει στη φωτιά μία κούπα ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθούν καλά.
- Μόλις αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του μείγματος που έχουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε σιγά σιγά τα υλικά της λεκάνης, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Όταν πήξει το μείγμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και το απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και βάζουμε το ταψί για 5' στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κατόπιν, βγάζουμε από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει και σερβίρουμε.