Υλικά:
- λίγο ελαιόλαδο
- Χυμό 1 λεμονιού
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 2 καρότα
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά με τα καρότα.
- Ρίχνουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι να μαλακώσουν καλά τα πράσα.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ακόμα μαζί με το ρύζι και το χυμό ντομάτας.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.