Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- αλεύρι όσο πάρει
- 1 αυγό για επάλειψη
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι για επάλειψη


Εκτέλεση:

- Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι (σπορέλαιο, βούτυρο, γάλα, κεφαλοτύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη).


- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν η ζύμη μας είναι εύπλαστη και ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.


- Ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια σε μικρά και λεπτά μπαστουνάκια προσέχοντας να μην μας σπάσουν  (επειδή η ζύμη μας έχει κεφαλοτύρι χρειάζεται απαλές κινήσεις).

- Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψιά (γίνονται περίπου 2 ταψιά φούρνου) που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο αυγό που το έχουμε χτυπήσει από πριν καθώς και με λίγο κεφαλοτύρι.


- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.


- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα αποθηκεύουμε σε κουτί ή σε γυάλινο μπολ με καπάκι.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ