Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 τετράγωνο βιτάμ
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι ή γάλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα

για το πασπάλισμα:

- άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση:

- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός από τα καρύδια, για 10 λεπτά περίπου.

- Προσθέτουμε τα καρύδια στη ζύμη και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

- Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.

- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35'-40' περίπου. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα τρυπώντας το κέικ με αυτό.

- Αν το ξυλάκι βγαίνει καθαρό τότε κλείνουμε το φούρνο, αν δεν βγαίνει καθαρό αφήνουμε λίγο ακόμη το κέικ να ψηθεί.

- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και κατόπιν, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

- Μόλις κρυώσει τελείως το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

- Αν θέλουμε στολίζουμε το κέικ με ένα μικρό κλωναράκι "γκι".

Καλά Χριστούγεννα!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ