Υλικά:
- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 τετράγωνο βιτάμ
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι ή γάλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
για το πασπάλισμα:
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός από τα καρύδια, για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα καρύδια στη ζύμη και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35'-40' περίπου. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα τρυπώντας το κέικ με αυτό.
- Αν το ξυλάκι βγαίνει καθαρό τότε κλείνουμε το φούρνο, αν δεν βγαίνει καθαρό αφήνουμε λίγο ακόμη το κέικ να ψηθεί.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και κατόπιν, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
- Μόλις κρυώσει τελείως το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Αν θέλουμε στολίζουμε το κέικ με ένα μικρό κλωναράκι "γκι".
Καλά Χριστούγεννα!!