Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή τριβελάκι
- ελαιόλαδο, αλάτι
για τη σάλτσα:
- 250 γραμμάρια χυμό ντρομάτας
- 250 γραμμάρια χυμό ντρομάτας
- 100 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα φρέσκα ή σε κονσέρβα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Αφού βράσουν τα βάζουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσουν, στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα μακαρόνια.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ενώ έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι, το μαϊντανό (κρατάμε λίγο για το στόλισμα του πιάτου) και τα μανιτάρια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αφού πάρει μία βράση σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5' ακόμα.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Στολίζουμε το πιάτο βάζοντας περιμετρικά φύλλα από το μαϊντανό που κρατήσαμε.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Στολίζουμε το πιάτο βάζοντας περιμετρικά φύλλα από το μαϊντανό που κρατήσαμε.