Υλικά:
- 1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο σε κομμάτια
- λίγο νερό για τον πάτο της κατσαρόλας
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι στον πάτο της. Βράζουμε για 15' περίπου.
- Μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο το αφήνουμε να σιγοψηθεί γυρνώντας το ανά διαστήματα. Κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές το συκώτι μας είναι έτοιμο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πλένουμε το ρύζι μας.
- Τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα το ρύζι για λίγα λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράζει. Μόλις μαλακώσει και τελειώσει το νερό είναι έτοιμο. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα μας.