Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο σε κομμάτια
- λίγο νερό για τον πάτο της κατσαρόλας
- χυμό από ένα λεμόνι 
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


- Πλένουμε το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι στον πάτο της. Βράζουμε για 15' περίπου.

- Μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο το αφήνουμε να σιγοψηθεί γυρνώντας το ανά διαστήματα. Κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

- Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές το συκώτι μας είναι έτοιμο.

- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πλένουμε το ρύζι μας.

- Τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα το ρύζι για λίγα λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό.

- Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράζει. Μόλις μαλακώσει και τελειώσει το νερό είναι έτοιμο. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα μας.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ