Συνταγές της Γιαγιάς



Υπέροχο Κέικ με απίστευτο άρωμα...Αξίζει να το δοκιμάσετε!!

Υλικά:

- 2 και 1/2 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα

για το γλάσο:

- 3/4 της κούπας άχνη ζάχαρη
- το χυμό ενός λεμονιού
(αν θέλετε παραπάνω γλάσο χρησιμοποιήστε αυτήν την αναλογία σε περισσότερη ποσότητα) 

για τη διακόσμηση:

- λίγη μαύρη τρούφα
- λίγη χρωματιστή τρούφα
- Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Εκτέλεση:

- Συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε και βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ.



- Χτυπάμε όλα μας τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη μας.



- Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).


- Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Αν βγαίνει καθαρό τότε καταλαβαίνουμε ότι έχει ψηθεί.

- Πριν ξεφορμάρουμε το κέικ το αφήνουμε 5' εκτός φούρνου. Κατόπιν, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.


- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το κέικ και μετά φτιάχνουμε το γλάσο.


- Σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού με ένα σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά.


- Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με χρωματιστή και μαύρη τρούφα.

- Μπορούμε να προσθέσουμε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια είτε στο κέντρο του κέικ είτε πάνω σε αυτό, όπως μας αρέσει.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ