Υπέροχο Κέικ με απίστευτο άρωμα...Αξίζει να το δοκιμάσετε!!
Υλικά:
- 2 και 1/2 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
για το γλάσο:
- 3/4 της κούπας άχνη ζάχαρη
- 3/4 της κούπας άχνη ζάχαρη
- το χυμό ενός λεμονιού
(αν θέλετε παραπάνω γλάσο χρησιμοποιήστε αυτήν την αναλογία σε περισσότερη ποσότητα)
για τη διακόσμηση:
- λίγη μαύρη τρούφα
- λίγη μαύρη τρούφα
- λίγη χρωματιστή τρούφα
- Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Εκτέλεση:
- Συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε και βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ.
- Χτυπάμε όλα μας τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη μας.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
- Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Αν βγαίνει καθαρό τότε καταλαβαίνουμε ότι έχει ψηθεί.
- Πριν ξεφορμάρουμε το κέικ το αφήνουμε 5' εκτός φούρνου. Κατόπιν, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το κέικ και μετά φτιάχνουμε το γλάσο.
- Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με χρωματιστή και μαύρη τρούφα.