Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

για τη ζαχαρόπαστα:
- 2 ασπράδια αυγού
- 3 κούπες ζάχαρη άχνη

για το σπιτάκι:

- 2 πακέτα γκοφρέτες με γέμιση σοκολάτα

για τη διακόσμηση:

- ζελεδάκια και ζαχαρωτά
- δημητριακά κόκκοι ρυζιού με σοκολάτα για "χαλίκι"
- brezel για την περίφραξη
- δεντράκια, ζωάκια και ανθρωπάκια στολίδια
- κομματάκια γκοφρέτας για τα παραθυρόφυλλα 
- 1/2 κουβερτούρα λιωμένη
   
Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά και την ζάχαρη άχνη για αρκετά λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα που να στέκεται σαν σαντιγί.


- Τοποθετούμε τη ζαχαρόπαστα σε ένα κορνέ ή σε ειδικό εργαλείο που μοιάζει με σύριγγα για να τη χρησιμοποιήσουμε σαν συγκολλητική ουσία για τους τοίχους του σπιτιού μας που θα φτιάξουμε από τις γκοφρέτες.


- Χρησιμοποιούμε 2 γκοφρέτες κατά μήκος επί 5 σειρές για να φτιάξουμε μια βάση για το σπιτάκι. Για τους δύο τοίχους  (μπροστινή και πίσω όψη) χρησιμοποιούμε 5 γκοφρέτες κάθετα η μία δίπλα στην άλλη ενώ για τους πλαϊνούς τοίχους χρησιμοποιούμε 7 γκοφρέτες κάθετα η μία δίπλα στην άλλη. 


- Χρησιμοποιούμε τη ζαχαρόπαστα για να κολλήσουμε καλά τις γκοφρέτες μεταξύ τους.
( Αν θέλετε να φτιάξετε το σπιτάκι πιο μικρό απλά χρησιμοποιήστε τις αναλογίες για τις γκοφρέτες που αναφέραμε πιο πάνω με λιγότερα κομμάτια ).

- Αφού τελειώσουμε με τους 3 τοίχους φτιάχνουμε και έναν εσωτερικό με 5 γκοφρέτες για να σηκωθεί πιο ψηλά η σκεπή που θα βάλουμε.


- Φτιάχνουμε τη σκεπή προσέχοντας να προεξέχουν λίγο οι γκοφρέτες στο πλάι. Ότι κενά θα δημιουργηθούν τα κλείνουμε με τις γκοφρέτες που μπορούμε να τις κόψουμε σε όσα μικρά κομμάτια θα χρειαστούμε.


- Στο τέλος, κλείνουμε το σπιτάκι με τον τελευταίο πλαϊνό τοίχο. 


- Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε κι άλλη ζαχαρόπαστα την οποία θα φτιάξουμε πάλι με 2 ασπράδια αυγών και 3 κούπες ζάχαρη άχνη. Καλύπτουμε όλο το σπιτάκι με τη ζαχαρόπαστα βάζουμε ότι διακόσμηση θέλουμε στη στέγη.


- Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη διακόσμηση και για κάθε στολιδάκι που θα βάλουμε χρησιμοποιούμε τη ζαχαρόπαστα για να το στερεώσουμε. Φτιάχνουμε τα παράθυρα με λίγη λιωμένη κουβερτούρα αναμεμειγμένη με λίγη ποσότητα ζαχαρόπαστας.




- Και το Χριστουγεννιάτικο Χιονισμένο Γκοφρετόσπιτό μας είναι έτοιμο...



Καλές Γιορτές σε όλους...!!! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ