Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:
(για 40 κομμάτια περίπου)

- 1 κούπα ζάχαρη μαύρη
- 1 κούπα μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέκιν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα σοκολάτα τριμμένη ή νιφάδες σοκολάτας (γάλακτος ή κουβερτούρα)


Εκτέλεση:

- Η μαργαρίνη μας πρέπει να μην είναι παγωμένη γιαυτό τη ζεσταίνουμε πολύ λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων.

- Ανακατεύουμε με το χέρι μας όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και ετοιμάζουμε τη ζύμη μας (πρέπει να είναι σαν σφιχτός χυλός, ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι).




-  Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας ξανά ώστε να πάει παντού η σοκολάτα.


- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από τη ζύμη λίγο λίγο(ούτε μισή κουταλιά γιατί θα φουσκώσουν) και τα βάζουμε σε ταψάκι που θα έχει λαδόκολλα από κάτω (σε ακανόνιστο σχήμα, τα αφήνουμε όπως πέσουν δεν αλλάζουμε το σχήμα τους).,



- Θα χρειαστούμε 2 ταψάκια με αυτή τη δοσολογία των υλικών μας. 


- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 15'-20'.



Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ