Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι βούτυρο soft
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό ή δυο κρόκους
- 2 βανίλιες
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
- 3 1/2 -4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2-3 κουταλιές κακάο
- 1 φακελάκι ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο προσθέτουμε το ξύσμα το αυγό και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι το μπεικιν και τις βανίλιες Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι απαλά χωρίς να ζυμώνουμε έντονα.
- Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε τις ψηφίδες και ν' αφήσουμε τη ζύμη για cookies βανίλιας.
- Διαφορετικά προσθέτουμε και το κακάο μαζί με τις ψηφίδες για σοκολατένια cookies. Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Παίρνουμε τη ζύμη και με τη βοήθεια 2 κουταλιών βάζουμε κουταλιές μέσα στο ταψί του φούρνου Τις πατάμε ελαφρά και στρογγυλεύουμε τις άκρες.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Αρχικά στην κάτω σχάρα και μετά από 5 λεπτά ανεβάζουμε ψηλά. Ανάλογα με το ποσό τραγανά τα θέλουμε τα αφήνουμε να ψηθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.