Η συνταγή είναι της ξαδέρφης μας...Λένας!! Ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά:
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 ml)
-1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 1 πακέτο πτι-μπερ
- χυμό 2 λεμονιών
- βούτυρο
- μία πρέζα κανέλα
- 20 ml λικέρ
- μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
- Χτυπάμε με το μίξερ σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος με την άχνη. Μόλις είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Χρησιμοποιώντας το μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ραντίζουμε με λικέρ. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Λιώνουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Λιώνουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα μπισκότου-βούτυρο στο πυρέξ μας και βάζουμε στην κατάψυξη για 10'.
- Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και την βάζουμε στο μείγμα με το τυρί και το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το χυμό από τα λεμόνια μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βγάζουμε το πυρέξ από την κατάψυξη και χύνουμε την κρέμα από επάνω απλώνοντας καλά με μία σπάτουλα. Τέλος, καλύπτουμε όλο το μείγμα με την μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι και διακοσμούμε με φραουλίτσες ή κερασάκια φρέσκα.