Συνταγές της Γιαγιάς



Η συνταγή είναι της ξαδέρφης μας...Λένας!! Ευχαριστούμε πολύ!


Υλικά:


- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα 
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 ml)
-1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 1 πακέτο πτι-μπερ
- χυμό 2 λεμονιών
- βούτυρο
- μία πρέζα κανέλα
- 20 ml λικέρ
- μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

Εκτέλεση:


- Χτυπάμε με το μίξερ σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος με την άχνη. Μόλις είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο ψυγείο.

- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.



- Χρησιμοποιώντας το μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ραντίζουμε με λικέρ. Πασπαλίζουμε με κανέλα.



- Βουτυρώνουμε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.

- Λιώνουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. 



- Απλώνουμε το μείγμα μπισκότου-βούτυρο στο πυρέξ μας και βάζουμε στην κατάψυξη για 10'. 


- Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και την βάζουμε στο μείγμα με το τυρί και το ζαχαρούχο γάλα.



- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το χυμό από τα λεμόνια μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 


- Βγάζουμε το πυρέξ από την κατάψυξη και χύνουμε την κρέμα από επάνω απλώνοντας καλά με μία σπάτουλα. Τέλος, καλύπτουμε όλο το μείγμα με την μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι και διακοσμούμε με φραουλίτσες ή κερασάκια φρέσκα. 


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ