Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά

- 1/2 κούπα λάδι σπορέλαιο
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 2 και 1/3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό


Εκτέλεση

- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το σπορέλαιο και αφού ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει λίγο χρώμα.




- Αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.



- Ανακατεύουμε που και πού.


- Ο σπιτικός χαλβάς μας είναι έτοιμος μόλις αρχίζει το ανακάτεμα να γίνεται πιο δύσκολο, δηλαδή όταν πήξει και αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας με το ανακάτεμα.



Καλή σας επιτυχία!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ