Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:
(για 20 κουπάκια)

- 2 συσκευασίες πτι-μπερ (εναλλακτικά κρουασανάκια με γεύση σαμπάνια ή μιλφέιγ)
- 2 λίτρα γάλα
- 2 βανίλιες
- 560 γραμμάρια ζάχαρη
- 180 γραμμάρια κακάο
- 160 γραμμάρια νισεστέ
- 1 μόρφατ
- κερασάκια γλασέ και τρούφα για τη διακόσμηση


Εκτέλεση:

- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το κακάο και το νισεστέ και τα ανακατεύουμε χωρίς να ανάψουμε τη φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν τελείως τα στερεά υλικά μέσα στο γάλα.

- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας το μείγμα.

- Έχουμε έτοιμη μία μεγάλη λεκάνη γεμισμένη με παγάκια και νερό για να κρυώσουμε την κρέμα μας.

- Μόλις βράσει και γίνει σαν κρέμα το μείγμα μας βάζουμε την κατσαρόλα μέσα στη λεκάνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Δεν την αφήνουμε καθόλου να σταθεί για να μην πιάσει κρούστα από πάνω.

- Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια ή κόβουμε τα κρουασανάκια που θα χρησιμοποιήσουμε στη μέση.

- Σε κάθε κουπάκι βάζουμε μπισκότα ή 2 κομμάτια από τα κομμένα κρουασανάκια.

- Προσθέτουμε το κρύο μείγμα μας σε κάθε κουπάκι.

- Χτυπάμε τη μόρφατ σε σαντιγί και στολίζουμε το προφιτερόλ μας. Προσθέτουμε από ένα κερασάκι και τρούφα και έτσι είναι έτοιμο το γλυκό μας.

- Μπορούμε να φτιάξουμε και τη μισή δόση για να φτιάξουμε 10 και όχι 20 κουπάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με ακριβώς τη μισή ποσότητα των υλικών.

- Βάζουμε στο ψυγείο τα κουπάκια να παγώσουν τουλάχιστον για 3 ώρες πριν σερβίρουμε!



Καλή σας Επιτυχία!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ