Συνταγές της Γιαγιάς





Υλικά: 

- 6 αυγά
- 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 500 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- φρουτάκια φρουί γλασέ ή κομματάκια από γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Εκτέλεση:




- Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά.


- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το βούτυρο.


- Ρίχνουμε και τα αυγά στο μπολ που έχουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε αρχικά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε τα υλικά.


- Πρέπει να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά μας και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.

- Παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε λίγο τα ινδοκάρυδα σε ημιστρόγγυλο σχήμα ή παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο από τη ζύμη (αν θέλουμε να είναι ακανόνιστα) και τα τοποθετούμε στο ταψάκι.


- Κάνουμε στη μέση από το καθένα με το δάχτυλό μας μια "θέση" για να μπουν τα φρουτάκια φρουί γλασέ.


- Βάζουμε από ένα φρουτάκι σε κάθε ινδοκάρυδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα γλυκάκια μας.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ