Υλικά:
- 4 κλωναράκια μαιντανό
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο αρκετά ψιλοκομμένες
- Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
- Αν βιαζόμαστε μπορούμε να βάλουμε την ποσότητα του βουτύρου που θα χρησιμοποιήσουμε για κάποια δευτερόλεπτα να ζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά να μην λιώσει.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο και τα ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο. Προσθέτουμε όση ρίγανη θέλουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
- Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν ορεκτικό με πιπεριές τηγανιτές και ζεστό ψωμάκι ή να το χρησιμοποιήσουμε σαν αλοιφή για καναπεδάκια ή να το απλώσουμε πάνω σε φέτες ψωμί και να το φάμε.