Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά:

- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 και 2/3 κούπες ζάχαρη 
- 1/4 της κούπας γλυκόζη 
- 1/4 της κούπας νερό




Εκτέλεση:

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

- Σε τηγάνι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και από όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά.



- Ρίχνουμε με προσοχή την κρέμα με το βούτυρο που έχουμε ήδη ζεστάνει. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. 

- Σιγά σιγά θα δούμε την καραμέλα να σκουραίνει και να πήζει.

- Πριν το ρίξουμε στο πυρέξ απλώνουμε διάφανη μεμβράνη κάτω για να μπορέσει να ξεκολλήσει πιο εύκολα. 

- Με ένα μαχαίρι βρεγμένο κόβουμε τις καραμέλες μας σε ότι σχήμα θέλουμε.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ