Υλικά:
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 και 2/3 κούπες ζάχαρη
- 1/4 της κούπας γλυκόζη
- 1/4 της κούπας νερό
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Σε τηγάνι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και από όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε με προσοχή την κρέμα με το βούτυρο που έχουμε ήδη ζεστάνει. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Σιγά σιγά θα δούμε την καραμέλα να σκουραίνει και να πήζει.
- Πριν το ρίξουμε στο πυρέξ απλώνουμε διάφανη μεμβράνη κάτω για να μπορέσει να ξεκολλήσει πιο εύκολα.
- Με ένα μαχαίρι βρεγμένο κόβουμε τις καραμέλες μας σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Με ένα μαχαίρι βρεγμένο κόβουμε τις καραμέλες μας σε ότι σχήμα θέλουμε.