Υλικά:
- 4 πορτοκάλια
- αρκετό νερό
- όσα γραμμάρια ζυγίζουν τα πορτοκάλια τόση ζάχαρη
- βάζα του κιλού
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια βάζουμε σε αρκετό νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα.
- Μετά τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ζυγίζουμε. Όσα γραμμάρια είναι τα
πορτοκάλια τόση ζάχαρη βάζουμε.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
- Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα(είναι και αυτή ζεστή).
- Τα σφραγίζουμε, τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν χωρίς να τα κουνάμε.