Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 4 πορτοκάλια
- αρκετό νερό 
- όσα γραμμάρια ζυγίζουν τα πορτοκάλια τόση ζάχαρη
- βάζα του κιλού


Εκτέλεση:

- Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια βάζουμε σε αρκετό νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα. 

- Μετά τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ζυγίζουμε. Όσα γραμμάρια είναι τα
πορτοκάλια τόση ζάχαρη βάζουμε.

- Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. 

- Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα(είναι και αυτή ζεστή). 

- Τα σφραγίζουμε, τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν χωρίς να τα κουνάμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ