Υλικά:
- 1/2 πακέτο πέννες
- 3 πιπεριές πράσινες
- ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια κρέας χοιρινό ψημένο ή βρασμένο
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφού βράσουν τις βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν. Ρίχνουμε λίγο κρύο νερό.
- Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις πέννες ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κρέας.
- Αφού αχνιστεί καλά το κρέας προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπεράκι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις φουσκώσει 2-3 φορές η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο λίγα μακαρόνια προσθέτουμε σάλτσα και στολίζουμε την κορυφή με ένα φύλλο μαϊντανό.