Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1 μπέκιν πάουντερ
- 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 4 αυγά
- 2/3 της κούπας γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

για την επικάλυψη:

- 1 κουβερτούρα
- λίγο ακόμα ινδοκάρυδο


Εκτέλεση:

- Βουτυρώνουμε τη φόρμα κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε και συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.


- Χτυπάμε αρχικά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη.


- Κατόπιν, προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.


- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.


- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν και τη σόδα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφράτη και να αρχίσει να βγάζει φουσκίτσες στο χτύπημα.



- Τέλος, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό στο μίξερ μέχρι να διαλυθεί λίγο (δεν θέλουμε να διαλυθεί τελείως).


- Βάζουμε τη ζύμη μας στη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. 


- Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει το ξυλάκι στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο.

- Σβήνουμε το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (5-10 λεπτά) και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι με πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας παράλληλα και μετά τη ρίχνουμε πάνω στο κέικ ακανόνιστα. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο πάνω στην κουβερτούρα.

- Μπορούμε αν θέλουμε να στολίσουμε το κέικ μας με διαφορετικό τρόπο. Απλά πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο μόλις ξεφορμάρουμε το κέικ και περιμετρικά ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα ή τρίμματα σοκολάτας.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ