Υλικά:
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1 μπέκιν πάουντερ
- 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 4 αυγά
- 2/3 της κούπας γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
για την επικάλυψη:
- 1 κουβερτούρα
- λίγο ακόμα ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν και τη σόδα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφράτη και να αρχίσει να βγάζει φουσκίτσες στο χτύπημα.
- Τέλος, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό στο μίξερ μέχρι να διαλυθεί λίγο (δεν θέλουμε να διαλυθεί τελείως).
- Βάζουμε τη ζύμη μας στη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
- Σβήνουμε το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (5-10 λεπτά) και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
- Μπορούμε αν θέλουμε να στολίσουμε το κέικ μας με διαφορετικό τρόπο. Απλά πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο μόλις ξεφορμάρουμε το κέικ και περιμετρικά ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα ή τρίμματα σοκολάτας.