Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα... Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 3 κουταλιές κακάο
- 3-4 κουταλίες καρύδα
- 1 σφηνάκι ποτού τύπου Baileys ή Κονιάκ
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη σπάμε τα μπισκότα, σχεδόν τα θρυμματίζουμε.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αν θέλουμε τα πλάθουμε σαν κεφτεδάκια και τα τυλίγουμε σε καρύδα διαφορετικά με το μείγμα αυτό φτιάχνουμε 2 "σαλάμια" (κύλινδροι)
- Παίρνουμε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μισό μείγμα μετα χέρια μας. Του δίνουμε σχήμα σαλαμιού. Πασπαλίζουμε με την καρύδα και τυλίγουμε στη λαδόκολλα.
- Παγώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε.
- Αν θέλουμε το φυλάμε στην κατάξυψη και το βγάζουμε να ξεπαγώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.
- Ένας τέλειος κορμός χωρίς βούτυρο ή αυγά.