Συνταγές της Γιαγιάς



Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα... Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά:

- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 3 κουταλιές κακάο
- 3-4 κουταλίες καρύδα
- 1 σφηνάκι ποτού τύπου  Baileys ή Κονιάκ




Εκτέλεση:

- Σε μια λεκάνη σπάμε τα μπισκότα, σχεδόν τα θρυμματίζουμε.

- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

- Αν θέλουμε τα πλάθουμε σαν κεφτεδάκια και τα τυλίγουμε σε καρύδα διαφορετικά με το μείγμα αυτό φτιάχνουμε 2 "σαλάμια" (κύλινδροι)

- Παίρνουμε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μισό μείγμα μετα χέρια μας. Του δίνουμε σχήμα σαλαμιού. Πασπαλίζουμε με την καρύδα και τυλίγουμε στη λαδόκολλα. 

- Παγώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε.

- Αν θέλουμε το φυλάμε στην κατάξυψη και το βγάζουμε να ξεπαγώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.

- Ένας τέλειος κορμός χωρίς βούτυρο ή αυγά.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ