Η συνταγή είναι της φίλης Μαρίας Χατζησίμου...Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα (των 250 ml) ζάχαρη
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
1 κούπα (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Για το γλάσο:
125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες
σοκολάτες.
- Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά ένα
πυρέξ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε μέσα το
μείγμα.
- Κάνουμε στη μέση 1-2 κύκλους με ένα μαχαίρι για να παραμείνει
επίπεδο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε
προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Γλάσο:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα ώσπου να ξεκινήσει να
φουσκώνει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε
κομματάκια.
- Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η
κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί.
- Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό,
περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο, την απλώνουμε καλά και
ξαναχαράζουμε για να εισχωρήσει το γλάσο στα κενά.