Συνταγές της Γιαγιάς




Η συνταγή είναι της φίλης Μαρίας Χατζησίμου...Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:

200 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 κούπα (των 250 ml) ζάχαρη
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
1 κούπα (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη



 Για το γλάσο:

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση:

- Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. 

- Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε μέσα το μείγμα. 

- Κάνουμε στη μέση 1-2 κύκλους με ένα μαχαίρι για να παραμείνει επίπεδο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Γλάσο:

- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα ώσπου να ξεκινήσει να φουσκώνει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. 

- Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί. 

- Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο, την απλώνουμε καλά και ξαναχαράζουμε για να εισχωρήσει το γλάσο στα κενά.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ