Η συνταγή είναι της ξαδέλφης μας Λένας..Ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά:
- 250 γρ. κανταΐφι
- 250 γρ. βιτάμ
- 1 garny
για τη σοκολάτα:
- 1 φλ. τσ. αλεύρι
- 1 φλ. τσ. ζάχαρη
- 5-6 φλ. τσ. γάλα
- 1 φλιτζανάκι καφέ κακάο
για το σιρόπι:
- 750 γρ. ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε το κανταΐφι το ξεχωρίζουμε και το στρώνουμε σε σχήμα "φωλιά" σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει πρώτα.
- Ψήνουμε τα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Όσο τα έχουμε στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη το νερό και τη φλούδα από λεμόνι και βράζουμε σε σιρόπι μέχρι να δέσει.
- Βγάζουμε τις φωλίτσες από τη φόρμα και τις ραντίζουμε με λίγο σιρόπι.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας βράζοντας τα υλικά για την κρέμα.
- Ετοιμάζουμε τη Garny σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
- Στρώνουμε σε πιατάκια και γεμίζουμε τη "φωλιά" με την κρέμα μας.
- Όσο τα έχουμε στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη το νερό και τη φλούδα από λεμόνι και βράζουμε σε σιρόπι μέχρι να δέσει.
- Βγάζουμε τις φωλίτσες από τη φόρμα και τις ραντίζουμε με λίγο σιρόπι.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας βράζοντας τα υλικά για την κρέμα.
- Ετοιμάζουμε τη Garny σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
- Στρώνουμε σε πιατάκια και γεμίζουμε τη "φωλιά" με την κρέμα μας.