Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- μισή κούπα βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- λίγο άνηθο
- 150 γρ. αμύγδαλα
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- λάδι για τηγάνισμα
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το φρέσκο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια κεφτέδες.
- Τους περνάμε στα αλεσμένα αμύγδαλα και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι