Συνταγές της Γιαγιάς




Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά για το σιρόπι:

- 8 φλυτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 8-10 γαρίφαλα

(βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 8-10'.το σιρόπι μας θα πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα. το σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τ' αφήνουμε στην άκρη).


Επιπλέον:

125 γρμ βούτυρο ή μισό πακέτο

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό ή μισό ψιλό-μισό χοντρό

αμύγδαλα ασπρισμένα ή κουκουνάρι ένα φλιτζάνι


Εκτέλεση:

- Στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε για το σιρόπι βάζουμε το βούτυρο με το σιμιγδάλι Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου το σιμιγδάλι να πάρει σκούρο χρυσαφί χρωμα. Σ' αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή το κουκουνάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

- Προσεχτικά με μια κουτάλα αρχίζουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι Μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. θέλει προσοχή να μην καούμε ή να μην κομπιάσει ο χαλβάς Ρίχνουμε όλο το σιρόπι στην κατσαρόλα και τώρα ανακατεύουμε καλά με σύρμα Συνεχίζουμε μέχρι να πεταχτούν φουσκάλες από το κέντρο της κατσαρόλας. Τότε ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.

- Μοιράζουμε το χαλβά σε ατομικά μπολάκια ή σε πυρέξ. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

- Απολαύστε τον ζεστό!!!αν μείνει αφήστε τον να κρυώσει και κόψτε τον σε κομμάτια πριν σερβίρετε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ