Υλικά:
για την τηγανιά:
- 1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά
- λίγο νερό για τον πάτο της κατσαρόλας
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- χυμό από ένα λεμόνι
- λίγο νερό για τον πάτο της κατσαρόλας
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
για τις πατάτες:
για τις πατάτες:
- 5 ή 6 πατάτες
- 1 φλιτζάνι γεμάτο κρέμα γάλακτος
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι στον πάτο της. Βράζουμε για 15' περίπου.
- Μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο το αχνίζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες αν θέλουμε. Κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Ετοιμάζουμε τις πατάτες: τια πλένουμε τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μαζί με λίγο αλατάκι και λίγο ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αλλαντικά.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο gouda το ταψί να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.
- Πλένουμε το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι στον πάτο της. Βράζουμε για 15' περίπου.
- Μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο το αχνίζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες αν θέλουμε. Κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Ετοιμάζουμε τις πατάτες: τια πλένουμε τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μαζί με λίγο αλατάκι και λίγο ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αλλαντικά.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο gouda το ταψί να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.